România va fi reprezentată de șase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel

  • 14 Aprilie 2021 09:50
România va fi reprezentată de șase sportivi la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel

România va avea un lot format din șase sportivi, trei la feminin și trei la masculin, la Campionatele Europene de gimnastică artistică programate între 21 și 25 aprilie la Basel (Elveția), informează Federația Română de Gimnastică pe site-ul său oficial.

În urma verificărilor organizate de FRG, Comitetul Executiv a stabilit ca, la primul concurs internațional din 2021, România să fie reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi, iar în întrecerea masculină de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu.

Deși au fost înscriși printre participanții la Campionatele Europene, nu vor mai face deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc (din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură și Eduard Gavrilă (insuficient pregătiți pentru nivelul concursului).

Campionatele Europene de la Basel au pentru gimnaștii români o miză dublă: calificarea la Jocurile Olimpice și medalii în competiția individuală și în finalele pe aparate.

Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică.

De asemenea, România va fi reprezentată la Basel și de arbitri Angela Cacoveanu, Adela Popa, Eugen Cățean și Nicușor Pascu.

Conform FRG, Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi vor concura în calificări pe 21 aprilie (în prima și în ultima subdiviziune), iar Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu pe 22 aprilie (în prima și a doua subdiviziune).

La Campionatele Europene de gimnastică artistică programate între 21 și 25 aprilie la Basel, România își propune să mai califice doi sportivi la Jocurile Olimpice, unul la masculin și unul la feminin.

România are calificați până acum doar doi gimnaști la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) și Maria Holbură (individual compus).

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău