România | Transfăgărășanul, redeschis cu un zbor uman la 220km/h fără motor de propulsie

  • 01 Iulie 2021 15:24
România | Transfăgărășanul, redeschis cu un zbor uman la 220km/h fără motor de propulsie

Circulația rutieră pe Transfăgărășan din România a fost reluată oficial săptămâna aceasta, iar momentul a fost marcat de primul zbor de-a lungul drumului național al unei echipe de parașutiști la o viteză de 220 km/h în costume fără motor de propulsie, transmite news.ro.

„Zborul acesta reprezintă un proiect special pentru noi, o realizare unică. E o onoare și un privilegiu să zburăm deasupra Transfăgărășanului”, a spus Max Manow, unul dintre cei trei membri ai Red Bull Skydive Team, potrivit sursei citate

După ce s-au lansat de pe linia crestei Vârfului Capra - Șaua Doamnei, ajungând de la 0 la 100km/h în numai 4 secunde, sportivii au sfidat limitele aerodinamicii, realizând trei tipuri de zbor fără propulsie mecanică: zbor în formație de-a lungul serpentinelor din Transfăgărășan, zbor de proximitate, razant crestei muntoase Netedu, și un zbor acrobatic în formație, realizat cu ajutorul parașutelor.

Acest tip de zbor a fost primul făcut peste serpentinele Transfăgărășanului, unde doar experiența miilor de salturi ale sportivilor au putut ține sub control, la coborâre de peste 4.000 de metri, costumele nepropulsate mecanic.

Condițiile meteo foarte dificile de deasupra Munților Făgăraș au schimbat radical strategia inițială de zbor pe care au avut-o inițial cei trei. Din cauza instabilității meteorologice, planul a trebuit schimbat în aer, chiar înainte de lansarea din elicopter.

„A fost o provocare să poți integra un astfel de zbor într-un mediu montan”, a spus și Alina Sime, consilier de pregătire și siguranță a zborului, co-fondator al companiei TNT Brothers.

Flexibilitatea și deciziile rapide ale întregului echipaj au contat enorm în reușita celor șase zboruri programate.

Citiți continuarea pe news.ro

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău