România susține eforturile Republicii Moldova în modernizarea sistemului energetic

  • 25 August 2016 13:25
România susține eforturile Republicii Moldova în modernizarea sistemului energetic

România va susține eforturile Republicii Moldova în modernizarea și crearea unui sistem energetic eficient, care să corespundă standardelor europene, declară ministrul Energiei de la București, Victor Vlad Georgescu, care s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc.Cei doi au discutat aspecte ale colaborării bilaterale…

România va susține eforturile Republicii Moldova în modernizarea și crearea unui sistem energetic eficient, care să corespundă standardelor europene, declară ministrul Energiei de la București, Victor Vlad Georgescu, care s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc.

Cei doi au discutat aspecte ale colaborării bilaterale în domeniul energetic, implementarea proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport de energie electrică și gaze naturale dintre Republica Moldova și România, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Un pas important în realizarea celor două proiecte de interconexiune este semnarea acordurului de cooperare între Moldelectrica și Transelectrica în domeniul energiei electrice. Acesta presupune lucrări de investiții pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii în sectorul energiei electrice din Republica Moldova, acordarea de asistență tehnică prin punerea la dispoziție de experți și specialiști de înaltă calificare.  De asemenea, a fost apreciat acordul semnat între companiile Transgaz S.A. și Vestmoldtransgaz în domeniul interconectării de gaze naturale, se arată în comunicat.

Miniștrii Octavian Calmîc și Victor Grigorescu au convenit ca în timpul apropiat să fie elaborat un plan comun, care ar include mai multe activități bilaterale de cooperare în domeniul energetic, inclusiv prin inițierea unor proiecte investiționale în sistemul energetic al Republicii Moldova cu participarea companiilor din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău