România | Starea de alertă se prelungește cu 30 zile, începând cu 13 ianuarie

  • 12 Ianuarie 2021 15:02
România | Starea de alertă se prelungește cu 30 zile, începând cu 13 ianuarie

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie, transmite Agerpres.

Potrivit unei informări de presă a Executivului, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

În nota de fundamentare a actului normativ aprobat de Guvern, măsurile de prevenire și control al infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condițiile concrete de aplicare și destinatarii acestor măsuri, precum și instituțiile și autoritățile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1-3 la proiectul hotărârii, sunt pe fond similare cu cele în vigoare și cuprinse în anexele nr. 1 - 3 la HG 1065/2020.

"Acestea includ măsurile de prevenire și control al infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care și-au dovedit eficiența și eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măștii și reducerea interacțiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele cu aglomerări de persoane. Astfel, în condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura", se arată în nota de fundamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău