România sprijină apropierea R. Moldova de NATO și UE

  • 30 Septembrie 2016 22:43
România sprijină apropierea R. Moldova de NATO și UE

România sprijină orice demers de apropiere a Republicii Moldova de NATO și UE, a declarat vineri, 30 septembrie, la București ministrul român al Apărării, Mihnea Motoc, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu omologul său moldovean, Anatol Șalaru.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi miniștri s-au aflat evoluțiile  recente în contextul regional de securitate și parcursul european al Republicii Moldova, transmite Rador.

Mihnea Motoc a precizat că relațiile dintre forțele armate ale celor două state au un caracter special, iar în ultimii ani cooperarea militară a înregistrat un trend ascendent.

„Ne-am propus să dăm un caracter chiar mai sistematic și mai susținut acestor contacte, să utilizăm Comisia mixtă pe probleme de apărare pe care o avem de o manieră mai regulată și să ducem această cooperare și la nivelul unor unități din armatele noastre. Lucrăm la implementarea unui model care există între armatele moderne, un model de cooperare care se numește "sister units", a subliniat ministrul român al Apărării.

Armata Republicii Moldova se află într-un amplu proces de reformă, inclusiv cu ajutorul României, a afirmat la rândul său ministrul Anatoli Șalaru.

„Armata Națională a Republicii Moldova trebuie să devină una modernă, capabilă să facă față oricăror provocări nu numai din Transnistria, dar și războiului hibrid, care este dus de Rusia, foarte activ și foarte vizibil în Republica Moldova”, a precizat el.

Ministrul Anatol Șalaru a precizat că Republica Moldova a cerut sprijin din partea României pentru ca trupele ruse din Transnistria să fie înlocuite cu reprezentanți ai ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău