România | Sportivii români au cucerit primele medalii la Jocurile Mondiale pe plajă din Qatar

  • 15 Octombrie 2019 12:09
România | Sportivii români au cucerit primele medalii la Jocurile Mondiale pe plajă din Qatar

Sportivii români au cucerit primele lor medalii, trei de bronz, la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (Qatar), la aquatlon și lupte pe plajă, scrie Agerpres.

Antonela Manac a ocupat locul al treilea în competiția feminină de aquatlon, fiind devansată de Francisca Tous (Spania) și de Ksenia Levkovska (Azerbaidjan).

Componentă a lotul național de triatlon, Antonela Manac se pregătește pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, iar în acest moment ocupă locul 42 în clasamentul european și locul 249 în clasamentul olimpic.

Medalii de bronz au obținut și luptătorii Adina Popescu (cat. 70 kg) și Ștefan Coman (cat. 70 kg).

Tot la lupte pe plajă, Ștefania Claudia Priceputu (50 kg), care a fost purtătoarea drapelului României la ceremonia de deschidere a competiției, a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu bulgăroaica Miglena Gheorghieva Selișka. La 90 kg, Mihai Palaghia a cedat și el în meciul pentru bronz, în fața spaniolului Pedro Jacinto Garcia Perez.

Marți vor intra în competiție alți patru luptători români - Mădălin Mânzală (cat. 80 kg), Rareș Chintoan (+90 kg), Kateryna Zhydachevska (60 kg) și Cătălina Axente (+70 kg).

România participă cu zece sportivi, la lupte și aquatlon, la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha, care au loc în perioada 11-16 octombrie, la 14 discipline sportive, la care s-au înscris 123 de sportivi din 97 de țări. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău