România | Sibiul, nominalizat printre cele mai bune destinații turistice din Europa

  • 15 Ianuarie 14:30
România | Sibiul, nominalizat printre cele mai bune destinații turistice din Europa

Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinație turistică europeană, după ce în 2007 a fost primul oraș din România cu statutul de Capitală Culturală Europeană și în 2019 a fost prima regiune gastronomică europeană de la noi din țară, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Nominalizarea Sibiului a fost făcută de către organizatorii competiției "20 European Best Destinations", o asociație europeană cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii și turismului în Europa. Asociația European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene și este partener al rețelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

"Sibiul este o destinație unică în Europa, o locație autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experiențe reale și unice, într-o destinație frumoasă. Datorită eforturilor autorităților locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieții, fiind unul dintre cele mai apreciate orașe europene de locuitori, dar în egală măsură și de investitori, start up-uri și companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar și numeroasele sale instituții culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internațională Sibiului, un oraș care cunoaște în prezent o creștere a vizibilității și pe rețelele sociale, fiind una dintre locațiile care arată foarte bine pe Instagram.", motivează organizatorii - Asociația European Best Destinations - alegerea Sibiului în calitate de nominalizat, invitând orașul să participe în competiție.

În candidatura depusă, Primăria Municipiului Sibiu promovează, conform cerințelor formularului, cinci atuuri ale destinației turistice Sibiu: centrul istoric cu obiectivele turistice, muzeele și bisericile Sibiului, evenimentele și activitățile turistice și împrejurimile care fac orașul și mai atractiv.

Competiția se desfășoară în perioada 15 ianuarie - 5 februarie. Sibienii și cei care iubesc orașul sunt invitați să voteze pe http://vote.ebdest.in/. Se poate vota de pe un IP o dată la șapte zile, prin urmare se poate vota de patru ori în această perioadă, crescând astfel șansele Sibiului.

Orașul Sibiu va concura alături de destinații turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.

"Participând în această competiție, Sibiul are șansa uriașă să crească în vizibilitate, nominalizații urmând să fie promovați de organizatori în publicații de renume în industria turistică precum Vogue, Forbes, Huffpost, Daily Mail, Trip Adviser, Euro News, Lonely Planet, Independent, El Mundo, China Daily, Rue 89, Figaro Live, Travel+Leisure, Courrier International. Îi invit pe toți cei care iubesc Sibiul să voteze și să încurajeze Sibiul, ca destinație turistică de talie europeană", a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Destinațiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste 5 milioane de vizitatori ai site-ului web și de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicațiile platformei pe canalele de socializare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
22
Cer acoperit de nori
Umiditate:53 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
13
Fri
15
Sat
18

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău