România și Republica Moldova vor organiza un forum economic cu reprezentanți ai marilor companii

  • 30 August 2018 10:01
România și Republica Moldova vor organiza un forum economic cu reprezentanți ai marilor companii sursa foto: economie.gov.ro

În cadrul unei întrevederi la București, miniștrii economiei din România și Republica Moldova au convenit asupra organizării unui forum economic bilateral al oamenilor de afaceri din ambele state.

Potrivit moldstreet.com, la eveniment urmează să se deplaseze la Chișinău un grup important de reprezentanți ai marilor companii prezente pe piața românescă și cea a Uniunii Europene, stimulându-se astfel interesul investitorilor față de Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.

Dănuț Andrușcă, ministrul român al Economiei spune că Republica Moldova este o destinație plină de potențial pentru investitorii români și că din această toamnă se va vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru țara noastră.

La rândul său ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a apreciat sprijinul părții române în vederea promovării produselor moldovenești pe piața europeană, prin intermediul marilor rețele comerciale.

Cei doi demnitari au stabilit și organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie 2018, la Chișinău.

De notat că subiectul principal al discuțiilor celor doi miniștri a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, dar și acțiunile și măsurile care pot fi întreprinse pentru consolidarea parteneriatului dintre România și Republica Moldova din perspectivă economică.

Astfel, a fost reiterat interesul pentru cooperare în numeroase domenii, în mod special în cel energetic, pentru dezvoltarea suplimentară a relațiilor comerciale și economice dintre cele două state.

România este deja principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar volumul comerțului exterior bilateral a înregistrat suma de un miliard de dolari, doar în primele șase luni ale anului 2018, potrivit datelor statistice românești și 733 milioane de dolari, conform statisticilor moldovenești.

Sursa: moldstreet.com

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău