România și Republica Moldova vor dezvolta două rute turistice COMUNE - „Drumul Vinului" și „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare”

  • 13 Mai 2018 13:47
România și Republica Moldova vor dezvolta două rute turistice COMUNE - „Drumul Vinului

Ministerul Turismului din România, în colaborare cu Agenția Turismului din Republica Moldova, vor dezvolta două rute turistice comune: "Drumul Vinului" și „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și Republica Moldova”, pentru atragerea turiștilor străini.

„Probabil, în maxim o lună de zile, acordul o să fie semnat atât de partea română, cat și de partea moldovenească. Avem proiecte comune, ruta domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt în patru locații în România și în cinci locații în Republica Moldova", a menționat Ministrul român al Turismului, Bogdan Trif, citat de ZF.ro

Noul parteneriat a fost anunțat la sfârșitul unei vizite la crama LacertA din Fințești, Buzău, o investiție de 8 milioane euro a unui om de afaceri austriac, scrie portalul economic mold-street.com

Potrivit Ministerului Turismului, "noul traseu turistic ar urma să pună în valoare vinul românesc și pe cel moldovenesc, în cadrul unui produs destinat promovării celor două țări în piețe importante pentru România, precum China, Japonia și alte țări din Asia și Europa".

De notat că opt ani în urmă același proiect a fost anunțat la Stațiunea viti-vinicolă Pietroasele, de ministrul Turismului de atunci, Elena Udrea, în prezența Ambasadorului Republicii Moldova în România, Iurie Reniță.

După Drumul Vinului, ar putea urma și alte proiecte precum Drumul Mănăstirilor, Drumul Fortărețelor, mai susțin autoritățile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău