România și Republica Moldova s-au abținut de la vot la ONU în cazul rezoluției pentru un armistițiu imediat între Israel și Hamas

  • 28 Octombrie 2023 08:45
România și Republica Moldova s-au abținut de la vot la ONU în cazul rezoluției pentru un armistițiu imediat între Israel și Hamas

Adunarea Generală a ONU a adoptat, vineri, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție prin care cere un armistițiu umanitar imediat între Israel și militanții palestinieni Hamas și a solicitat accesul ajutoarelor în Fâșia Gaza asediată și protecția civililor, informează Reuters.

Rezoluția, elaborată de statele arabe, nu este obligatorie, dar are greutate politică, influențând temperatura globală în contextul în care Israelul își intensifică operațiunile terestre în Gaza ca ripostă după cel mai devastator atac al Hamas asupra civililor din istoria de 75 de ani a Israelului, la 7 octombrie..

Rezoluția a fost adoptată cu 120 de voturi pentru, în timp ce 45 s-au abținut și 14 - inclusiv Israelul și Statele Unite - au votat împotrivă.

România și Republica Moldova, alături Ucraina, Bulgaria, Italia, dar și Germania și Marea Britanie, se numără printre cele 45 de state care s-au abținut de la vot. În schimb, Ungaria, Austria, Cehia și Croația au votat împotrivă, fiind alături de Statele Unite.

Adunarea Generală a votat după ce Consiliul de Securitate a eșuat de patru ori în ultimele două săptămâni să ia măsuri. (News.ro)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău