România și Republica Moldova, campionate comune la fotbal

  • 20 Mai 2021 14:28
România și Republica Moldova, campionate comune la fotbal

România și Republica Moldova vor avea trei campionate comune la fotbal. Un anunț în acest sens a fost făcut în urma unei întrevederi între Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Leonid Oleinicenco, șeful fotbalului din Republica Moldova, transmite InfoPrut.ro.

Pe lângă președinții celor două federații de fotbal la întâlnirea, care a avut loc la Lozova, au mai participat Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF și Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, dar și Pavel Cebanu, președintele onorific al FMF.  Aceștia au vizitat noua bază sportivă și stadionul modernizat din cadrul Complexului Sportiv „Nicolae Simatoc”, deținut de FC Codru Lozova și au discutat despre înființarea unor competiții care sa reunească echipe de juniori din cele două state, notează sursa citată.

„Din toamnă, FRF și FMF planifică derularea unor competiții comune de copii și juniori. Astfel, la categoria de vârstă 7-12 ani, se pregătește un concept nou de competiții la nivel de școli între România și R. Moldova. La fel, din programul de acțiuni comune face parte și competiția Cupa Satelor pentru juniorii U13.

La nivelul Asociațiilor raionale s-a discutat despre posibilitatea organizării unei competiții comune între selecționatele raioanelor. Campioanele ARF Moldova se vor întâlni cu campioanele județelor din România într-o finală anuală.

În perspectiva consolidării parteneriatului dintre federațiile de fotbal din R. Moldova și Romania și stabilirea a noi proiecte de colaborare la nivel de asociații regionale, președinții celor doua foruri, Leonid Oleincenco și Răzvan Burleanu, vor avea mai multe vizite și întrevederi în diferite localități din R. Moldova”, au transmis cei de la Codru Lozova, citați de sport.ro

Acțiunea vine pe fondul apropierii tot mai puternice dintre cele două state, Republica Moldova acceptând sprijin politic, financiar, logistic și medical, în ultimul an, din partea României și a partenerilor din UE și NATO, după schimbarea climatului politic de la Chișinau și în timpul pandemiei de coronavirus.

Răzvan Burleanu, în calitatea sa de președinte al FRF, de membru în Consiliul FIFA și membru al Comitetului Executiv UEFA, poate ajuta și fotbalul din R. Moldova să acceseze fonduri și consultanța din partea celor două foruri internaționale, pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive și pentru dezvoltarea sectorului juvenil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău