România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte

  • 20 Mai 2021 13:47
România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte

România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Acordul oferă cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România a localităților din raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova. Apeductele vor fi construite între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

Acordul a fost semnat de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie Iurco.

”România demonstrează, și prin acest proiect, seriozitate și consecvență în susținerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul difuzat presei.

Ceremonia oficială de semnare a documentului a avut loc astăzi, la Chișinău, la sediul Ministerului Agriculturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău