România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte

  • 20 Mai 2021 13:47
România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte

România și Republica Moldova au semnat astăzi un Acord privind reglementarea construirii mai multor apeducte, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Acordul oferă cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România a localităților din raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova. Apeductele vor fi construite între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

Acordul a fost semnat de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie Iurco.

”România demonstrează, și prin acest proiect, seriozitate și consecvență în susținerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul difuzat presei.

Ceremonia oficială de semnare a documentului a avut loc astăzi, la Chișinău, la sediul Ministerului Agriculturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău