România și R. Moldova, schimb de experiență și bune practici în domeniul muncii și protecției sociale

  • 03 Februarie 2023 13:17
România și R. Moldova, schimb de experiență și bune practici în domeniul muncii și protecției sociale

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu s-a întâlnit cu Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de idei și bune practici, principalele subiecte abordate fiind realizările Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS) în anul precedent, prioritățile de viitor și acordarea asistenței în vederea reformării inspecției muncii și în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

În acest context, Alexei Buzu a menționat că experiența ministerului român în vederea transpunerii directivelor europene este binevenită pentru activitatea MMSP, iar înțelegerea angajamentelor pe care le prevăd acestea va permite autorității publice să participe cât mai activ la programe și proiecte europene.

Pe segmentul reformei inspecției muncii, părțile au pus în discuție oportunitatea desfășurării unor instruiri pentru inspectorii din Republica Moldova, care să asigure preluarea practicilor aplicate în România și implementarea lor în țara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre reforma sistemului de asistență socială din țara noastră și despre posibilitatea de a elabora un proiect de colaborare transfrontalier cu specialiști în domeniu de la Iași și Botoșani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău