România și Marea Britanie au preluat mandatul de ambasade punct de contact NATO în Georgia

  • 23 Martie 2023 08:35
România și Marea Britanie au preluat mandatul de ambasade punct de contact NATO în Georgia

Ambasadorii României și Marii Britanii la NATO, Dan Neculăescu, respectiv David Quarrey, au inaugurat mandatul comun de Ambasade Punct de Contact NATO în Georgia, în timpul unei vizite efectuate în această țară în perioada 20-21 martie. România deține, alături de Regatul Unit, mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO în Georgia pentru o perioadă de 2 ani.

La evenimentul public de prezentare a obiectivelor Ambasadelor Punct de Contact NATO, organizat în Tbilisi, ambasadorul României la NATO s-a referit la importanța Parteneriatului NATO-Georgia și la importanța implementării Pachetului Substanțial de Sprijin NATO-Georgia, conform unei postări publicate miercuri pe pagina de Facebook a Delegației Permanente a României la NATO, scrie Calea Europeană.

De asemenea, el a reafirmat ferm sprijinul puternic și pe termen lung pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii declanșate de Rusia.

În cadrul întrevederii de la sediul MAE georgian cu primul adjunct al ministrului afacerilor externe al Georgiei, Lasha Darsalia, și cu primul adjunct al ministrului apărării din Georgia, Lela Chikovani, s-a discutat despre stadiul pregătirilor pentru Summitul NATO de la Vilnius din iulie 2023.

Totodată, a fost abordată situația de securitate de la Marea Neagră, fiind exprimat sprijinul ferm al României și Marii Britanii pentru integritatea și suveranitatea Ucrainei și Georgiei.

De asemenea, delegațiile română și britanică au apreciat contribuțiile Georgiei la misiunile și operațiile NATO și au reiterat sprijinul ferm pentru parcursul euro-atlantic al Georgiei.

În cadrul unui eveniment organizat în orașul Gori, ambasadorii României și Marii Britanii au discutat cu autoritățile și comunitatea locală despre obiectivele mandatului Ambasadelor Punct de Contact NATO.

Ulterior, s-au deplasat la Odzisi, unde au putut vedea la fața locului impactul negativ asupra populației al ocupării ilegale a regiunii Osetia de Sud de către Rusia, care continuă din 2008.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău