România se pregătește pentru un Brexit dur, fără acord. Precizările Ministerului de Externe de la București

  • 20 Ianuarie 2019 10:51
România se pregătește pentru un Brexit dur, fără acord. Precizările Ministerului de Externe de la București

România se pregătește din vara anului trecut, sub coordonarea prim ministrului, pentru retragerea Marii Britanii din UE fără un acord. Este una dintre precizările făcute de Ministerul român de Externe pentru Știrile TVR.

Știrile TVR au solicitat ieri detalii legate de planul național de măsuri în cazul unui Brexit dur. Măsurile naționale vin în completarea celor la nivel european, planificate în domenii precum aviație, vămi și transport rutier, precizează MAE de la București.

Vizează atenuarea consecințelor negative create de o ieșire dezordonată. Se înscriu în trei categorii: legislative - în domeniul drepturilor cetățenilor și al coordonării sistemelor de securitate socială, măsuri administrative și de informare.

În răspunsul pentru Știrile TVR, MAE îi asigură pe britanicii din România că sunt bineveniți să rămână pe teritoriul țării noastre și că vor fi luate măsuri ca drepturile lor să fie fi protejate, indiferent de scenariul concretizat în privința Brexitului. Autoritățile britanice au dat asigurări că drepturile cetățenilor europeni, implicit români, din Marea Britanie, vor fi protejate în orice scenariu, adaugă TVR Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău