România se alătură adversarilor gazoductului "Nord Stream 2"

  • 15 Ianuarie 2019 13:07
România se alătură adversarilor gazoductului Gandul.info

România, care de la începutul acestui an prezidează Consiliul Uniunii Europene, lucrează la un set de reguli care ar putea împiedica realizarea proiectului ruso-german "Nord Stream 2" - transmite Radio Svoboda, amintind că măsurile în acest sens au fost blocate anterior de celelalte două țări care au prezidat UE, Austria și Bulgaria.

Pe 15 ianuarie, însă, problema respectivă va fi discutată la Bruxelles, la o reuniune a experților din 28 de țări. Potrivit Radio Svoboda, este vorba despre modificarea directivei UE privind piața gazelor, care ar trebui să garanteze că toate conductele de gaze din interiorul UE sunt acoperite de legislația europeană.

În acest context, diplomații polonezi subliniază că, pentru Varșovia, cele mai importante aspecte se regăsesc în propunerea părții române. Deocamdată, grupul de susținători ai modificărilor în legislația UE este format din 10-11 țări, în timp ce oponenții sunt statele ale căror companii formează consorțiul implicat în construcția Nord Stream 2: Germania, Olanda, Austria și Bulgaria.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău