România | Restricții aprobate: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21. Evenimente private interzise 30 de zile

  • 22 Octombrie 2021 16:07
România | Restricții aprobate: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21. Evenimente private interzise 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat, vineri, o nouă hotărâre privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionarii riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care propune, între altele, instituirea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

HCNSU nr. 91 mai propune interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00 - 05,00, cu anumite excepții, transmite Agerpres.

De asemenea, se propune interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, a desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21,00 - 05,00.

Activitatea restaurantelor, cafenelelor în interiorul clădirilor și la terase urmează să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00 - 21,00.

HCNSU 91 prevede interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private - nunți, botezuri, mese festive, a concertelor și spectacolelor.

De asemenea, se propune interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive.

O altă măsură propusă de CNSU prevede că accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile să fie permis doar persoanelor vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală.

CNSU mai propune organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați.

Se mai propune ca accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, la sediile operatorilor economici care funcționează în clădiri de birouri private să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării anti-COVID, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Totodată, CNSU propune abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii unui ordin de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021 - 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,08
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,47 m/s
Sun
17
Mon
18
Tue
21
Wed
18
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău