România reiterează necesitatea de coordonare a acțiunilor în relația cu R. Moldova, în context european

  • 29 Ianuarie 2020 17:30
România reiterează necesitatea de coordonare a acțiunilor în relația cu R. Moldova, în context european

După ce s-a înțeles cu ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, să-și coordoneze acțiunile privind relația cu R. Moldova, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a făcut același apel, de data aceasta în context european, anunță Ministerului Afacerilor Externe al României.

 

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă.”, a declarat Bogdan Aurescu la conferința de lansare a președinției croate a Consiliului UE, care a avut loc miercuri la București.

Ministrul român de externe a apreciat și importanța pe care o acordă președinția croată relației UE-SUA. Bogdan Aurescu susține că aceasta este indispensabilă pentru securitatea și prosperitatea ambelor țărmuri ale Atlanticului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău