România | PSD va organiza un miting de susținere a guvernului Grindeanu

  • 04 Februarie 2017 13:41
România | PSD va organiza un miting de susținere a guvernului Grindeanu

Deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat, pe Facebook, că social-democrații vor organiza un miting de susținere a guvernului Grindeanu, manifestația urmând să aibă loc în cursul săptămânii viitoare. Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că, față de liderul PSD Liviu Dragnea, ea este de părere că social-democrații trebuie să iasă în stradă să protesteze, pentru că actualele mișcări de stradă sunt politizate, iar opoziția vrea să aducă din nou "tehnocrații" la putere. Ea critică și parlamentarii USR, care protestează în plen "ca orice homeless" și susține că o amenință și jignesc.

”Vă rog așteptați mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat”, a scris Liviu Pleșoianu.

Ulterior, a precizat, la Antena 3, că decizia PSD a fost luată în cursul dimineții de sâmbătă. ”Nu e vorba de o contramanifestație, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune iclusiv că suntem ciuma roșie (...) dar avem și noi dreptul, cei care nu suntem poporul lui Iohannis că avem și noi dreptul să ne facem vocea auzită. Vom face totul ca la carte, totul va fi organizat, autorizat, iar dacă va fi vreun incident va fi responsabilitatea dl. Klaus Werner Iohannis”, a declarat Pleșoianu.

El a adăugat că, din cauza procedurilor de autorizare, mitingul va putea avea loc săptămâna viitoare.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a susținut și ea ideea unui miting al PSD, comentând  unul din sloganurile din stradă, "Abrogați și plecați", care, în opinia ei, demonstrează că "tehnocrații" stau în spatele protestelor.

"Așa cum intuiam, nu ordonanța e problema sau, mai bine zis, nu faptul că nu am știut să o explicăm. Ci că tehnocrații, care sunt toți la miting, vor să revină la Palatul Victoria! S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjurați, amenințați, stresați", scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Vasilescu îi ironizează și pe parlamentarii USR, care au protestat în plenul Parlamentului.

"Nu mai amintesc nici de circul penibil al USR din Parlament, cu deputați care te urmăresc și la toaletă să te filmeze cu telefonul și să strige după tine tot felul de insulte, deputați care dorm de patru nopți în sala de plen a Parlamentului României, ca orice homeless, pentru a arăta că au cucerit cea mai importantă instituție a statului", mai spune ministrul.

Fostul primar afirmă că este vorba despre un plan de readucere la guvernare a "tehnocraților", inclusiv prin incendiile din cluburile Bamboo și Colectiv. "S-a încercat cu Bamboo, în aceeași manieră ca la Colectiv. După același scenariu. Nici măcar nu au imaginație", spune Lia Olguța Vasilescu.

Ea contestă prevederile din OUG privind codurile penale care ar permite furtul din bani publici prin dezincriminarea abuzului în serviciu pentru prejudicii de sub 200.000 de lei, explicând că există în continuare legi care pedepsesc corupția. Măsura, afirmă ea, este dată pentru a opri dosarele în care abuzul în serviciu "e bun tocmai pentru că poate însemna orice și se poate aplica oricui" care "deranjează".

"Eu cred că ar trebui să organizăm și noi un miting! Noi, «ciuma roșie», care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim și noi! Cred că trebuie să ieșim în stradă! Parlamentul e sufrageria unor domni și doamne fără locuință momentan și avem senzația că îi deranjăm când venim dimineața la serviciu. Și par și un pic stresați că nu au avut unde sa facă duș", conchide ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău