România: Parlamentul interzice comercializarea băuturilor energizante către minori

  • 20 Februarie 18:33
România: Parlamentul interzice comercializarea băuturilor energizante către minori

Camera Deputaților a aprobat, marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege care interzice comercializarea către minori a băuturilor energizante.

„Înainte de depunerea acestui proiect de lege am avut mai multe întâlniri cu asociații ale părinților sau profesorilor, ocazii cu care am discutat despre cât de nocive sunt energizantele pentru minori și acum, în ciuda opoziției unora dintre producători și comercianți, reușim să transpunem în lege această inițiativă. Important de spus că se reglementează și comercializarea acelorași băuturi energizante în automate, aceasta urmând a fi interzisă. Săptămânile viitoare devin legi alte două inițiative importante: interzicerea păcănelelor și comercializarea țigărilor electronice către minori”, a spus inițiatorul proiectului, social-democratul Alfred Simonis.

Legea are ca obiect de reglementare interzicerea comercializării băuturilor energizante care conțin combinații variate de carbohidrați vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată cu 238 de voturi „pentru”, unul „contra” și 12 abțineri.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău