România | Procurorii militari încep audierile privind modul în care au intervenit jandarmii la protestele din București

  • 13 August 2018 12:35
România | Procurorii militari încep audierile privind modul în care au intervenit jandarmii la protestele din București

În România, procurorii militari încep, astăzi, audierile cu privire la modul în care au intervenit jandarmii și la incidentele petrecute la protestele de vineri, din București.

Sunt aproximativ 30 de plângeri, a declarat prim-procurorul militar Ionel Corbu: „Colegii mei procedează la audierea persoanelor vătămate și în continuare o să solicităm înscrisurile necesare conturării unei probațiuni corespunzătoare și de la instituțiile de resort. Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu”.

Astăzi și mâine, la sediul Parchetului Militar se pot prezenta cei care au fost răniți sau pot furniza informații importante despre evenimentele din Piața Victoriei. Procurorii vor strânge și sesizările depuse la poliție, iar plângerile penale anexate la dosarul deschis de Parchetul Militar vor fi înregistrate sub număr unic. În urma violențelor din Piața Victoriei, peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medical, 70 au fost transportați la spital, între ei fiind și 11 jandarmi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău