România | Polițiștii au reușit să-l prindă pe bărbatul care a sustras pistolul femeii jandarm la proteste

  • 14 August 2018 09:14
România | Polițiștii au reușit să-l prindă pe bărbatul care a sustras pistolul femeii jandarm la proteste

Polițiștii au reușit să-l prindă pe bărbatul suspectat că a sustras pistolul femeii jandarm la protestele de vineri. Are 32 de ani, este din Ilfov și a fost identificat în baza unei informații furnizate de un cetățean și a fotografiilor și imaginilor transmise de mass-media - dupa cum transmite Radio România.

Nu a fost găsită însă și arma sustrasă.

Bărbatul a fost audiat, în cursul nopții și reținut pentru 24 de ore. Urmează să fie adus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în forma sustragerii unei arme și de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, continuă audierile procurorilor militari în dosarul intervenției în forță a jandarmilor la protestele de vineri din Piața Victoriei. Este ultima zi în care cei care au fost răniți mai pot depune plângeri penale.

Procurorii au extins cercetările de la abuz în serviciu și purtare abuzivă și pentru neglijență în serviciu. Cercetează și dacă jandarmii i-au lăsat în urmă neprotejați pe cei doi colegi care au fost bătuți de huligani. Potrivit imaginilor transmise de televizunile de știri, ei ar fi fost salvați de câțiva protestari pașnici care au făcut un scut uman în jurul lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău