România ocupă, pentru a doua oară, primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică

  • 26 Iulie 2017 10:40
România ocupă, pentru a doua oară, primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică

România ocupă, pentru a doua oară, primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică și se clasează între primele 5 țări din lume. Elevii și profesorii s-au întors ieri din Indonezia, unde a avut loc concursul, și au fost așteptați pe aeroport de familii, prieteni și ziariști.

-: Este o experiență pe care am așteptat-o de mult timp. Din clasa a IX- a îmi doream să mă calific la Olimpiada Internațională de Fizică. Sunt foarte fericită că am luat și eu aur și coechipierii mei că au luat rezultate foarte bune și că am dus România pe locul 5 în lume și primul loc în Europa.

Cât a durat concursul?

-: 10 ore. 5 ore de experiment și 5 ore de teorie.

 Și ce planuri de viitor ai?

-: Voi merge la facultate și sper să studiez Fizică și Matematică, la Princeton University.

-: E cea mai bună echipă din Europa, de foarte departe. Adică, nu mai are nimeni mai mult de două medalii de aur, și noi avem patru medalii de argint. America are mai puține medalii decât noi, și sunt totuși Statele Unite. Rezultatul este remarcabil.

 Lotul României format din: Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu, Petru Cotruț, Andrei Radu și Sebastian Leontică – elevi. Delia Davidescu și Adrian Dafinei – profesori coordonatori – a obținut patru medalii de aur și una de argint, în competiția mondială la care au participat tineri din 88 de țări. Și la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată la Rio de Janeiro, România a obținut rezultate strălucite: trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune.

Președintele României Klaus Iohannis i-a felicitat pe olimpicii români. Realizările lor excepționale sunt cea mai bună dovadă că perseverența, efortul și energia, puse în slujba pasiunii, fac ca visele să devină realitate – a scris pe Facebook, șeful statului.

Sursa: rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău