România nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

  • 13 Decembrie 2021 09:01
România nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaște legitimitatea așa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Ministerul Afacerilor Externe reiterează, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european”, se arată în comunicatul diplomației de la București. 

Duminică, 12 decembrie, în regiunea separatistă transnistreană, a avut loc scrutinul pentru alegerea așa-zisului președinte. Autoritățile constituționale de la Chișinău nu recunosc acest proces și îl consideră o sfidare la adresa suveranității Republicii Moldova.

Biroul Politici de Reintegrare a emis o declarație de presă prin care constată că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova consideră că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prin intermediul canalelor diplomatice a făcut un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim. Diplomația Republicii Moldova amintește că orice participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău