România nu permite participarea delegațiilor Rusiei și Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE, care va avea loc la București

  • 16 Iunie 08:50
România nu permite participarea delegațiilor Rusiei și Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE, care va avea loc la București

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) a anunțat că nu va fi permisă participarea delegațiilor Rusiei și Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfășura în România, între 29 iunie și 3 iulie. „Decizia părții române se bazează pe poziția cunoscută și consecventă a României în raport cu Federația Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei”, afirmă purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegației Federației Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfășurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegației, parlamentari și staff tehnic”, a anunțat, sâmbătă, 15 iunie, Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit sursei citate, aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus.

Decizia părții române se bazează pe poziția cunoscută și consecventă a României în raport cu Federația Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegației ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizați de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează și Belarus, susținător al războiului declanșat de Federația Rusă”, a transmis Radu Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău