România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz din Rusia, anunță Guvernul de la București

  • 20 Decembrie 2022 16:36
România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz din Rusia, anunță Guvernul de la București

România nu este afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina la Sudja, potrivit datelor Transgaz, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, informează Agerpres..

explozie în urma căreia și-au pierdut viața trei persoane s-a produs în centrul Rusiei, la un gazoduct care transportă gaz din Arctica spre Europa via Ucraina. Responsabili locali au indicat pe Telegram că fluxul de gaz prin secțiunea gazoductului Urengoi-Pomarî-Ujgorod a fost întrerupt.

Ministerul regional pentru Situații de Urgență din Ciuvașia a precizat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de mentenanță planificate, în apropiere de satul Kalinino, la circa 150 km vest de Kazan. Flacăra produsă de explozie a fost stinsă, a indicat aceeași sursă.

Gazoductul, construit în anii '80, intră în Ucraina prin stația de măsurare Sudja, care în prezent este principala rută prin care gazul din Rusia ajunge în Europa. Gazprom a anunțat anterior marți că se aștepta să pompeze 43 milioane de metri cubi de gaz spre Europa via Ucraina prin Sudja în următoarele 24 de ore, un volum similar celui din zilele precedente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău