România | Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere

  • 10 Noiembrie 2016 12:24
România | Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere

Permisul de conducere auto românesc nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puțin 11 clase, scrie Ziare.com.

Masura face parte din planul Guvernului de a modifica legislatia rutiera, scopul acestui proiect fiind injumatatirea numarului victimelor din accidente rutiere, in urmatorii 3 ani.

Astfel, conditionand carnetul de sofer de absolvirea invatamantului minim obligatoriu, Guvernul vrea sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a invata regulile de circulatie si de a analiza in trafic indicatoarele rutiere.

Amintim ca in Romania invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani.

Printre alte masuri pe care le are in vedere Executivul se numara si reducerea perioadei in care soferii trecuti de o anumita varsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.

Masurile au fost preluate dintr-un document al Comisiei Europene intitulat "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău