România | Modificare a platformei de programare pentru vaccinare

  • 22 Martie 2021 11:41
România | Modificare a platformei de programare pentru vaccinare

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID în România va fi modificată pentru a le arăta celor înscriși pe listele de așteptare timpul estimat până la momentul vaccinării și tipul de ser din centrul de vaccinare. Coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, a declarat la un post de televiziune că măsura are ca scop să îi determine pe oameni să nu renunțe la programări după ce au așteptat o lungă perioadă de timp.

Valeriu Gheorghiță: Sunt câteva elemente esențiale care vor fi schimbate la platforma de programare, și anume, primul aspect este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de așteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru esențial, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe o listă de așteptare ajunge să se programeze într-un centru și își dă seama că efectiv nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin. Mi se pare firesc ca omul să știe de la început pe ce listă de așteptare se programează și pentru ce tip de vaccin.

Valeriu Gheorghiță a precizat că această modificare a platformei de vaccinare va fi operaționalizată la începutul lunii aprilie.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău