România | Ministrul de Interne va avea o întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliție

  • 26 Martie 2017 14:32
România | Ministrul de Interne va avea o întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliție

Ministrul român de Interne, Carmen Dan, va avea luni, 27 martie, o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliție, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la Ordonanța 9 a Guvernului pe 2017.

Modificările ar viza acordarea unui spor de permanență de 40 de procente și de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în sărbători legale. Polițiștii mai cer majorarea salariului cu 20% și eliminarea diferențelor mari de salarizare dintre agenți și ofițeri. Negocierile începute ieri, după protestul din stradă al câtorva mii de angajați ai Ministerului de Interne, s-au încheiat fără niciun rezultat - a spus reprezentantul sindicaliștilor din Poliție, Dumitru Coarnă.

„Pentru majorarea salarială nu s-a pronunțat, dar a rămas în discuție că luni vom analiza cu certitudine. Senzația mea e că nu se va admite, dar noi ne vom continua formele legale de protest până la îndeplinirea obiectivului. Mai avem promisiuni de la ministrul muncii că joi-vineri o să ne înmâneze proiectul de lege unitar al salarizării. Dacă la 1 iulie 2017 această lege ar produce efecte, ar elimina această stare de nemulțumire. Dar noi nu avem această certitudine și atunci sigur că aceste disfuncții rămân adâncite și noi rămânem într-un dezechilibru salarial față de ceilalți din sistemul public”, a declarat Dumitru Coarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău