România | Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

  • 27 Mai 2019 14:03
România | Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție din România l-au, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, pe liderul PSD Liviu Dragnea la în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Completul de cinci judecători a menținut decizia de la fond de trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Magistrații au admis în majoritate apelurile inculpaților, dar doar pe partea civilă. Ceilalți inculpați din dosar au pedepse cu suspendare.

Singura pedeapsă cu executare este a liderului PSD. El a fost la fond condamnat pentru abuz în serviciu și achitat pentru fals intelectual. El a contestat această decizie de trei ani și șase luni de închisoare. Completul de cinci judecători din care fac parte Aida Popa, Lucia Rog, Alexandra Rus, Luciana Mera și Simona Encean au dat o decizie definitivă.

La acest moment inculpatul mai poate acționa în justiție, poate face o contestație în executare, o cale extraordinară de atac.

Liviu Dragnea a fost acuzat în acest dosar că în calitate de președinte al Consiliului Județean i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecția Copilului Teleorman să angajeze fictiv două femei care nu au lucrat nici măcar o zi la direcție, deși au încasat salariile ani de zile. Prejudiciul estimat de procurori a fost de peste 108 mii de lei.

Procurorul DNA ceruse la termenul precedent o pedeapsă mai mare, inclusiv pentru instigare la fals intelectual de asemenea să fie condamnat liderul PSD.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău