România | Klaus Iohannis: Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Trebuie să instituim restricții

  • 20 Octombrie 2021 19:28
România | Klaus Iohannis: Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Trebuie să instituim restricții

Președintele României Klaus Iohannis, a declarat miercuri, după o ședință de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, că singura soluție pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunțând că este nevoie de impunerea de restricții, transmite Agerpres.

"Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Vreau să fiu foarte clar din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia", a spus Iohannis. 

Președintele României a anunțat că, începând de luni, elevii vor intra în vacanță pentru o perioadă de două săptămâni.

"Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați (cu SARS-CoV-2), dar și prin personalul, profesorii, învățătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci, de săptămâna viitoare de luni, va fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni. Deci, începând de luni este vacanță școlară", a declarat Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău