România | Klaus Iohannis a semnat decretul privind convocarea noului Parlament

  • 16 Decembrie 2020 13:02
România | Klaus Iohannis a semnat decretul privind convocarea noului Parlament

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul privind convocarea noului Parlament pe data de 21 decembrie, transmite Agerpres.

Potrivit decretului, Legislativul rezultat în urma alegerilor din 6 decembrie este convocat pe 21 decembrie, la ora 12,00, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, la Palatul Cotroceni, că va convoca pe 21 decembrie noul Parlament.

"Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie, săptămâna viitoare. Luni se va constitui noul Parlament", a afirmat șeful statului după prima rundă de consultări cu partidele și formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Noul Parlament va fi format din reprezentanți ai PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR și ai minorităților naționale.

Potrivit rezultatelor prezentate, luni, de Biroul Electoral Central, PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat și 110 mandate la Camera Deputaților, în timp ce PNL a obținut 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaților.

Alianța USR PLUS va avea 25 de mandate la Senat și 55 la Camera Deputaților, iar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) - 14 la Senat și 33 la Camera Deputaților.

UDMR a obținut 9 mandate la Senat și 21 la Camera Deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău