România intenționează să cumpere Portul Giurgiulești de la BERD. Guvernul de la București a aprobat memorandumul de inițiere a negocierilor

  • 28 August 14:43
România intenționează să cumpere Portul Giurgiulești de la BERD. Guvernul de la București a aprobat memorandumul de inițiere a negocierilor

Guvernul de la București a aprobat memorandumul de inițiere a negocierilor cu BERD pentru cumpărarea Portului Giurgiulești din Republica Moldova. Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului României a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că din comisia de negociere vor face parte reprezentanți ai MAE de la București, ai Ministerului Transporturilor și ai Ministerului Finanțelor.

Potrivit oficialului român, negocierile vor duce la controlul statului român asupra Portului Giurgiulești, prin intermediul Administrației Porturilor Maritime SA Constanța.

Mihai Constantin a explicat care este scopul pentru care România dorește cumpărarea Portului Giurgiulești.

„Este vorba despe compatibilizarea și fluidizarea traficului de mărfuri pentru a transforma, în acest ecosistem, Portul Constanța într-unul din cele mai importante puncte de trafic de marfă din această parte a Europei”, a spus Mihai Constantin.

Citiși și: Daniel Vodă: „Guvernul nu vinde Portul de Stat din Giurgiulești. Va fi vândută doar entitatea care aparține BERD”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
17
Mon
20
Tue
20
Wed
20
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău