România | Importanți reprezentanți ai clerului din străinătate, inclusiv Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, vor participa la sfințirea Catedralei Naționale

  • 23 Noiembrie 2018 13:47
România | Importanți reprezentanți ai clerului din străinătate, inclusiv Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, vor participa la sfințirea Catedralei Naționale

Importanți reprezentanți ai clerului din străinătate vin la București, România pentru a participa la sfințirea Catedralei Naționale, programată pentru duminică, pe 25 noiembrie.

Vineri dimineață a ajuns la București Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului și a fost primit de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Cei doi înalți ierarhi participă în aceste zile la o serie de evenimente care va culmina cu sfințirea Catedralei Naționale, programată la sfârșitul săptămânii.

Potrivit Radio România Actualități, este un context istoric ce nu s-a mai produs în România, de o jumătate de mileniu. Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, se va afla pentru a zecea oară în România, dar este prima vizită în cadrul căreia sfințește o catedrală.

Evenimentul se întâmplă după 501 ani de când un alt patriarh al Constantinopolului, Teolipt, sfințea biserica Mănăstirii de la Curtea de Argeș, în 1517.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanții Mitropoliei Basarabiei. Centrul de Pelerinaj "Emaus" din cadrul Mitropoliei Basarabiei organizează un pelerinaj în ziua de 25 Noiembrie, la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului din București. 

Tot vineri, sosește la București și o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, care va aduce de la Patras, un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei, mai precis mâna, care va fi cinstită de credincioșii ce vor participa la sfințirea Catedralei Naționale, duminică.

La Catedrala Patriarhală din București va avea loc azi un „Te Deum" și tot acolo credincioșii se vor putea închina la racla cu moaștele Apostolului Andrei, adusă de către delegația Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul de Patras. Mâine după-amiază la Catedrala Națională, este anunțată o Slujbă de pomenire a Eroilor români, iar slujba de sfințire a Catedralei va avea loc duminică dimineață, la ora 9:00. 

Sursa: RRA Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău