România | Iașiul, lovit de un meteorit. Explicația unui fizician după o bubuitură puternică în oraș

  • 11 Iulie 2019 10:33
România | Iașiul, lovit de un meteorit. Explicația unui fizician după o bubuitură puternică în oraș

O bubuitură puternică produsă în Iași, despre care nimeni nu știe nimic, este explicată de un profesor de la Facultatea de Fizică: măsurătorile realizate cu echipamentul din turnul cu ceas al Palatului Culturii îl determină de fizician să spună că unda se șoc a fost cauzată de căderea unui meteorit, informează Mediafax.

Bubuitura puternică i-a luat prin suprindere pe ieșeni, zgomotul puternic fiind auzit atât în oraș, cât și în comunele din jur.

Ieșenii au reacționat pe rețelele de socializare, au povestit ce au auzit și au încercat să găsească o explicație, dat fiind faptul că autoritățile nu au putut spune ce s-a întâmplat.

Singura lămurire vine din partea unui profesor de la facultatea de fizică din Iași. Silviu Gurlui susține că, potrivit unor măsurători realizate de un echipament pe care îl are instalat în turnul cu ceas al Palatului Culturii, unda de șoc ar fi fost cauzată de căderea unui meteorit.

„În Iași, marți, la ora 14, 8 minute și 35 de secunde s-a resimțit o undă de șoc extrem de puternică în municipiul, dar s-a înregistrat și în vecinătatea orașului, la 50 de km distanță, înspre Târgu Frumos, înspre Vaslui. Măsurătorile mele arată că această undă de șoc a fost urmată de o undă de vibrații, resimțită în clădiri, au tremurat geamurile, iar oamenii au confirmat acest lucru", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Silviu Gurlui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău