România: Guvernul ar putea suporta costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate. Ce condiții prevede proiectul de lege

  • 11 Martie 19:30
România: Guvernul ar putea suporta costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate. Ce condiții prevede proiectul de lege

Proiectul de lege al cărui inițiator este președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, prevede că Guvernul ar putea suporta parțial sau integral costurile repatrierii românilor morți în străinătate, dacă familiile lor cer acest lucru.

Cheltuielile vor fi acoperite din bugetul Ministerului de Externe în limita a 5.000 de euro, arată proiectul.

Expunerea de motive arată că statul român ”are obligația de a-și proteja cetățenii și de a se asigura ca aceștia sunt tratați cu respect și demnitate”, scrie Ziare.com.

”Una din problemele majore cu care se confruntă aparținătorii celor decedați in afara granițelor tării o constituie repatrierea acestora. Costurile de repatriere sunt unele foarte mari, am putea spune chiar prohibitive pentru mulți dintre compatrioții noștri care au plecat să muncească în străinatate. Familiile rămase în țară sunt de multe ori aflate în situația de a apela la ajutorul concetățenilor pentru a reuși să strângă sumele necesare acoperirii acestor costuri”, mai arată expunerea de motive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău