România face un pas important pentru a scăpa definitiv de dependența energetică rusă

  • 10 Iulie 2018 13:48
România face un pas important pentru a scăpa definitiv de dependența energetică rusă DCNews

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată luni de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă și 30 de abțineri. USR, PNL și PMP nu au votat.

Potrivit Digi24.ro, Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producția va trebui tranzacționată pe piața românească, iar sumele obținute vor fi direcționate spre parteneriatele public-private.

Nu puteam accepta ca România să-și păstreze în continuare dependența energetică de ruși. Faptul că am pus 50% din toată producția pe contracte bilaterale, iar 50% tranzacționare pe piața românească înseamnă că România devine una dintre puținele țări din lume care devine independentă energetic”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a prezentat luni o variantă mult modificată a legii față de cea adoptată de Senat chiar în timp ce aceasta era discutată în comisiile de specialitate.

Președintele PSD consideră că suma totală încasată de statul român va depăși 20 de miliarde de dolari după adoptarea noilor măsuri, potrivit estimărilor liderului PSD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău