România | Exercițiu cu 4.000 de militari din 12 țări la Cincu. NATO testează intervenția rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată (video)

  • 01 Iunie 2021 12:19
România | Exercițiu cu 4.000 de militari din 12 țări la Cincu. NATO testează intervenția rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată (video)

Seria de exerciții NATO din ultima lună din România se încheie la Cincu, în județul Brașov. 4.000 de militari din 12 țări participă la cel mai mare antrenament al forțelor aliate din acest an. NATO pregătește o intervenție rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată, se arată într-un material realizat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, exercițiul a fost deschis de trupele de elită ale Armatei. Au fost folosite drone pentru a supraveghea zona, astfel încât militarii de pe teren să știe unde este inamicul. A intervenit apoi Aviația, cu elicoptere de atac. Au tras la țintă, după care a venit rândul forțelor terestre. Au fost mai multe tiruri de artilerie în poligonul de la Cincu.

Exercițiul simulează o situație de război. Aliații NATO vor să vadă cât de repede pot interveni dacă o țară membră este atacată. Termenul limită este de 72 de ore, în care aliații trebuie să aducă trupele în țara atacată.

La exercițiu participă mai mulți oficiali de rang înalt. La Cincu este și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Exercițiul militar care a avut loc în această lună inclusiv pe teritoriul României a fost pregătite timp de un an.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău