România este reprezentată la Festivalul de Film de la Berlin de scurtmetrajul documentar "Amintiri de pe Frontul de Est"

  • 13 Februarie 2022 11:07
România este reprezentată la Festivalul de Film de la Berlin de scurtmetrajul documentar

România este reprezentată la Festivalul de Film de la Berlin, care a început săptămâna aceasta, de scurtmetrajul documentar "Amintiri de pe Frontul de Est", de Radu Jude și Adrian Cioflâncă.

La această ediție este prezentă și actrița româno-franceză Anamaria Vartolomei, care a fost desemnată cea mai bună actriță din Franța la Gala de decernare a Premiilor Lumiére. Festivalul de Film de la Berlin s-a deschis cu o ceremonie emoționantă și cu un apel de întoarcere la normalitate, după doi ani de pandemie.

Până duminica viitoare vor fi proiectate aproximativ 400 de filme, reprezentând toate genurile, în prezența publicului, la o capacitate de 50% a sălilor de cinema. Masca este obligatorie, iar petrecerile și recepțiile au fost anulate. Anul trecut, Ursul de Aur pentru cel mai bun fil a fost câștigat de "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", în regia lui Radu Jude, povestea unei profesoare blamate de comunitate după apariția unor înregistrări indecente pe internet.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău