Facultatea de Drept a USM, susține prevenirea și combaterea bullying-ului în mediul educațional

  • 28 Noiembrie 2022 17:22
Facultatea de Drept a USM, susține prevenirea și combaterea bullying-ului în mediul educațional

În contextul „Zilei Internaționale împotriva violenței și bullying-ului în școli”, Facultatea de Drept a Universității de Stat a organizat Lecția Publică cu genericul „Violența în mediul educațional”.

La eveniment au participat un grup de elevi din clasa a XII-a ai Liceului Teoretic „George Meniuc” din or. Chișinău, studenți ai Facultății de Drept și cadre didactice din învățământul liceal și universitar, se arată în comunicat

Lecția publică, organizată de către Dorina Gurev, dr. în drept, conf. univ. și Mihaela Botnarenco, dr. în drept, conf. univ. a avut drept scop scop sporirea nivelului de informare, sensibilizare și conștientizare a elevilor, studenților și cadrelor didactice privind fenomenul violenței în școală, precum și de a prezenta viitorilor absolvenți de liceu care sunt avantajele studierii dreptului în cadrul celei mai prestigioase facultăți cu profil juridic din Republica Moldova.

În cadrul dezbaterilor au fost abordate subiecte precum: violența sexuală în școală; bullyingul; violența profesor-elev; violența elev-elev, suicidul  în rândul copiilor ș.a.

Studenții anului II ai Facultății de Drept: Vladislav Lutencu, Xenia Ciobanu, Dana Rusu, Loredana Gorea,  Oxana Bordian,  Crina Glavațchi, Dana Apostol, Paula-Andreea Cernica –  au prezentat rezultatele lucrului individual la disciplina Delincvența Juvenilă. Cu precizări și completări relevante a intervenit și șefa Departamentului Drept Penal, Mariana Grama, dr. în drept, conf. univ., care a accentuat, deopotrivă, importanța conjugării eforturilor în vederea prevenirii și combaterii bullying-ului în mediul educațional.

La rândul lor, liceenii au participat cu entuziasm la discuții, au adresat întrebări și au exprimat viziunile proprii.

La finalul evenimentului elevii vizitat Fcaultatea de Drept și au fost informați despre programele de studii, procesul de învățământ, ofertele educaționale de performanță, infrastructura Facultății și oportunitățile pe care le oferă deținerea licenței în domeniul dreptului. Tinerii au fost curioși să descopere și semnificația statuii Zeiței Themis – amplasată în incinta facultății. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău