România | DNA cere trei ani de închisoare cu executare pentru Călin Popescu-Tăriceanu

  • 08 Mai 2018 12:45
România | DNA cere trei ani de închisoare cu executare pentru Călin Popescu-Tăriceanu

Direcția Națională Anticorupție cere o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la ultimul termen al dosarului în care oficialul este judecat pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Digi24.ro, Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a ascuns adevărul în legătură cu implicarea omului de afaceri, Remus Truică, și a foștilor săi consultanți israelieni, în retrocedarea unor terenuri către Paul al României.

În același timp, Agerpres scrie că președintele Senatului de la București a declarat că acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA ''se bazează pe mistificări și contradicții grave''."Toate declarațiile pe care le-am făcut au fost făcute sincer, cu bună credință. Mă consider nevinovat și nu am dorit să îngreunez cercetarea penală sau tragerea la răspundere a inculpaților”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu. 

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău