România discută la Bruxelles agenda viitorului summit NATO

  • 21 Februarie 2017 13:22
România discută la Bruxelles agenda viitorului summit NATO

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euro-atlantic, George Ciamba, se întâlnește cu secretarul general adjunct, al NATO, Rose Gottemoeler, precum și convorbiri cu o serie de asistenți ai secretarului general al Alianței, în cadrul unei deplasări pe care o va efectua în perioada 21-23 februarie 2017, la Bruxelles, pentru o serie de întrevederi cu oficiali NATO și UE de rang înalt.

”Dialogul va oferi prilejul unui schimb de opinii cu privire la prioritățile Alianței pentru perioada următoare, în perspectiva viitoarei reuniuni a miniștrilor de externe și a unui nou Summit NATO, avut în vedere pentru primăvara acestui an. În acest context, vor fi abordate subiecte de importanță și actualitate de pe agenda aliată, cu accent asupra aspectelor de interes și cu impact direct pentru România, precum consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic sau sprijinul acordat țărilor partenere din vecinătatea imediată”, anunță un comunicat al MAE remis CaleaEuropeana.ro.

Vizita lui Ciamba la NATO va avea loc la o săptămână distanță de la reuniunea ministerială a Alianței în privința Apărării, acolo unde miniștrii Apărării au luat decizii importante ce privesc și România.

Opt state membre NATO și-au anunțat angajamentul de a contribui cu personal la brigada multinațională NATO de la Craiova, din România, iar alături de acestea se numără și înființarea unei unități de antranement și exerciții navale și aeriene în Marea Neagră.

Totodată, și cinci țări aliate vor furniza forțe terestre și aeriene pentru antrenament și poliție aeriană în cadrul brigăzii respective.

În contextul ministerialei, dar și în conferința comună de presă cu vicepreședintele SUA, România a fost felicitată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru angajamentul ca din acest an să aloce 2% din PIB pentru bugetul Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău