România | Din culisele ședinței de Guvern. Cum a ajuns să fie votată OUG privind Codurile

  • 01 Februarie 2017 08:28
România | Din culisele ședinței de Guvern. Cum a ajuns să fie votată OUG privind Codurile

Ordonanța de modificare a codurilor penale nu a fost inclusă pe o ordine de zi suplimentară a ședinței de guvern de marți seară. Ministrul justiției a prezentat documentele, le-a citit și le-a împărțit și celorlalți miniștri.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care a început la ora 19.45 erau trei acte normative: proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 și proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017, scrie Digi24.ro.

Săptămâna aceasta era anunțată o altă ședință joi în care urmau să fie aprobate și alte acte normative care erau de aprobat.

În ședință, premierul a prezentat ordinea e zi cu cele trei acte normative, s-au citit și a întrebat dacă mai are cineva ceva de spus. Ministrul Transporturilor a prezentat HG pentru transportul gratuit pe CFR pentru studenți.

Apoi, ministrul justiției a anunțat că mai are el trei acte normative și a început să le citească.

În acest timp, secretarii de ședință au început să împartă materialele pe masa tuturor miniștrilor de cabinet pentru ca aceștia să aibă texte în față. Aceste proiecte nu au fost incluse pe o ordine de zi suplimentară.

Miniștrii au aflat atunci pentru prima dată de aceste acte care au fost și adoptate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău