România deblochează prima tranșă din acordul de 100 milioane euro pentru Republica Moldova

  • 30 Iunie 2023 15:31
România deblochează prima tranșă din acordul de 100 milioane euro pentru Republica Moldova

Guvernul României deblochează prima tranșă din acordul de 100 de milioane de euro cu Republica Moldova. „Banii se duc pentru microbuze școlare și pentru investiții în lucrările de alimentare cu apă, la mai multe localități din Republica Moldova”, a precizat premierul român, Marcel Ciolacu, până la ședința executivului de la București, transmite IPN.

Este vorba despre un proiect de hotărâre a guvernului României privind acordarea finanțării pentru proiectul „Dezvoltarea transportului școlar în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova”. De asemenea, finanțarea se va acorda pentru proiectele de dezvoltare locală – alimentare cu apă, canalizare, sisteme de apeduct etc. în cadrul programului „Satul European – lucrări publice și infrastructură”.

Toate proiectele sunt propuse în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. Acordul a fost semnat la Chișinău pe 11 februarie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău