România | Dacian Cioloș, desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru

  • 11 Octombrie 2021 18:32
România | Dacian Cioloș, desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, luni, că a decis să-l desemneze pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de prim-ministru, scrie Agerpres.

"Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș", a spus Iohannis, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că, în discuțiile cu partidele și formațiunile parlamentare, a reiterat importanța gestionării situației pandemice și a creșterii prețurilor la energie, a PNRR și a pregătirilor pentru iarnă, "indiferent cine guvernează".

"În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNNR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori", a spus Iohannis.

Șeful statului român a avut luni consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău