România | Coduri galben și portocaliu de vreme rea. Meteorologii au anunțat vânt puternic și viscol

  • 21 Decembrie 2023 11:14
România | Coduri galben și portocaliu de vreme rea. Meteorologii au anunțat vânt puternic și viscol

Vin ninsorile, iar meteorologii români au emis alerte de viscol. Astfel, au fost anunțate intensificări ale vântului începând de joi seară în Crișana și nord-vestul Transilvaniei și viscol la munte, fiind emis Cod galben, transmite digi24.ro.

De vineri la prânz până în ajunul Crăciunului, vântul va avea intensificări în toată țara, iar în Maramureș și Transilvania vor fi ninsori viscolite. Zona montantă înaltă se va afla sub avertizare Cod portocaliu de viscol. În București, cerul va fi noros, iar vântul se va intensifica, de vineri.

Administrația Națională de Meteorologie din România(ANM) a emis o atenționare Cod galben, valabilă de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00.

În același interval, va fi viscol în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali, cu vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90-100 km/h.

Codul galben va fi în vigoare în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor și în unele zone din Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita și Mureș.


Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Meteorologii au emis Cod portocaliu de viscol, începând de vineri, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, pentru zona montană înaltă - județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Bacău, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Arad, Bihor, Cluj și Sălaj.

”În zona montantă înaltă (în general la peste 1.500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită”, a arătat ANM.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău