România | Cod portocaliu de viscol în 18 județe, de joi dimineața; Cod galben de vânt și ninsori în cinci județe, până la ora 15:00

  • 06 Februarie 2020 09:11
România | Cod portocaliu de viscol în 18 județe, de joi dimineața; Cod galben de vânt și ninsori în cinci județe, până la ora 15:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone din 18 județe, respectiv de Cod galben de vânt puternic și ninsori, ce vizează alte patru județe, valabile începând de joi, de la ora 8:00, scrie AGERPRES.

Astfel, Codul portocaliu va fi în vigoare în intervalul ora 8:00 - 12:00 și va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70 - 80 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 - 90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Județele vizate de această avertizare sunt: Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba Hunedoara, Gorj și Vâlcea.

Potrivit meteorologilor, joi, între orele 8:00 - 15:00, va fi Cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în județele Bacău, Vaslui, Teleorman și Giurgiu. În aceste zone, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană de peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Pe de altă parte, în București, până la ora 10:00, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va atinge grosimi variabile, în general de 20 - 35 cm. Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40 - 50 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperatura va fi cuprinsă între -1 grad și zero grade Celsius și nu va avea variații semnificative.

ANM menționează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările emise. 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău