România | Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane

  • 02 Decembrie 2017 10:14
România | Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane

Paisprezece județe sunt sâmbătă sub cod galben de ninsori și viscol în zonele montane. Încă de vineri seară, în majoritatea zonelor țării și-au făcut apariția precipitațiile însoțite de vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zonele montane din 14 județe: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba și Sibiu. Avertizarea este valabilă vineri noapte, de la ora 01.00, până sâmbătă la ora 13.00.

Conform meteorologilor, în acest interval, în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

De asemenea, meteorologii au transmis o informare de ploi, ninsori la munte și vânt puternic, pentru majoritatea zonelor țării, începând de vineri, de la ora 21.00, și până sâmbătă la ora 18.00.

În acest interval, în Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15-20 l/mp și pe arii restrânse 25-30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60-70 km/h, potrivit meteorologilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău