România | Cod Galben de ninsori și vânt puternic pentru zona de munte

  • 09 Decembrie 2017 13:24
România | Cod Galben de ninsori și vânt puternic pentru zona de munte

Administrația Națională a României de Meteorologie a emis sâmbătă, 8 decembrie, o atenționare meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte și o alta de intensificări ale vântului pentru zone din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, și a actualizat informarea emisă vineri.

Astfel, conform noii informări meteorologice, până duminică, ora 20:00, în vestul, centrul, nordul și nord-estul României, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare. La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute. Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45-55 km/h.

În cursul zilei de duminica (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

De asemenea, potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 16:00, va fi instituit Cod galben în toate zonele de munte, unde temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Pe de altă parte, duminică, între orele 2:00 și 16:00, în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h și temporar 70 km/h.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău