România | Cod galben de ninsori și vânt în peste 20 de județe (HARTĂ)

  • 21 Ianuarie 2018 13:42
România | Cod galben de ninsori și vânt în peste 20 de județe (HARTĂ)

Meteorologii au emis atenționare cod galben de ninsori și vânt pentru mai multe județe din vestul, centrul, sudul și estul României.

Duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 11.00, în județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, fiind în vigoare un cod galben de ninsoare.

Luni, în intervalul 05.00 - 22.00, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

România | Cod galben de ninsori și vânt în peste 20 de județe (HARTĂ)

De asemenea, de sâmbătă, de la ora 16.00, până luni, la ora 22.00, este în vigoare o avertizare de precipitații și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10...15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30...35 l/mp, spun meteorologii.

Potrivit ANM, până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe crestele montane, 60...70 km/h.

În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău